Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Фестивалът за приключенско кино „Банф“ с безплатни филми онлайн

Селекция от документални разкази за алпинисти, катерачи и колоездачи, докато трае карантината

Документалните филми показват дългите часове пътешествия на редица алпинисти. Снимка: Филмов фестивал „Банф“ - Фестивалът за приключенско кино „Банф“ с безплатни филми онлайн

Документалните филми показват дългите часове пътешествия на редица алпинисти. Снимка: Филмов фестивал „Банф“

Филмовият фестивал „Банф“, посветен на приключенските документални филми, тази година е сред малкото културни събития, които се проведоха безпрепятствено, преди коронавирусът да настъпи и у нас. Канадският кинофорум, познат като „планински фестивал“, заради голяма част от продукциите, заснети в планината, включи и София в световната си обиколка, но остава съпричастен към всичките си зрители, затворени под карантина, и отваря архива си за няколко филма, които ще отнесат духа на приключението в домовете на зрителите.

Кои филми може да гледате безплатно, вижте в страницата на фестивала.

„Банф“ се проведе на 19 и 20 февруари в София с 8 прожекции на различна тематика – катерене, ски, каяк, колоездене, култура, животни, фотография, околна среда, приключения и хумор. Филмите за първи път се представят в канадския град Банф, фестивалът трае девет дни. След приключването му селекцията тръгва на обиколка по кината в различни държави по света.

През 2020 г. фестивалът ще започне на 31 октомври и ще продължи до 7 ноември. Към момента събитието е активно, но организаторите предупреждават, че пандемията от коронавирус може да повлияе на датите на фестивала в останалите държави.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90