Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Философска фантастика с Уилям Блейк

Боян Манчев представя новата си книга „Облаци“ с Леонид Йовчев и Футоши Хошино

Боян Манчев е философ, автор на осем книги на български, френски и италиански език и над 200 студии на повече от 20 езика, публикувани в Европа, Азия, Северна и Южна Америка.  - Философска фантастика с Уилям Блейк

Боян Манчев е философ, автор на осем книги на български, френски и италиански език и над 200 студии на повече от 20 езика, публикувани в Европа, Азия, Северна и Южна Америка.

„Облачната книга започва с ексцес; тя трябва да свърши с ексцес. Ексцесът е самата лекота“, казва Боян Манчев. Философът има нова своя книга – „Облаци. Философия на свободното тяло“, която в Пловдив (15 септември) и София (20 септември) ще бъде представена чрез перформативно четене от актьорите Леонид Йовчев, Мария Панайотова, Емона Илиева, Валери Георгиев, философа Футоши Хошино и самия автор, под ръководството на Ани Васева с включени текстове на Уилям Блейк, Ясуо Кобаяши и Футоши Хошино.

„Облаци. Философия на свободното тяло” поставя въпроса за свободата на тялото и метаморфозата на субекта, опитвайки се да разпали въображението отвъд ограниченията на закостенелите норми. Тя въвежда нов радикален метод, определен от Манчев като „философска фантастика”.

Боян Манчев е философ, автор на осем книги на български, френски и италиански език и над 200 студии на повече от 20 езика, публикувани в Европа, Азия, Северна и Южна Америка. Въпросът за нова философска форма, отговаряща на изискването за динамична онтология, е централен в изследователската, преподавателската и драматургичната му работа.

„Облаци“ ще бъде представена първо в Пловдив, в рамките на фестивала НОЩ. Това ще се случи на 15 септември от 21 часа в Държавния куклен театър (ул. „Христо Г. Данов“ 14). Допълнително събитие е предвидено за София – на 20 септември от 19,30 часа в Театралния колеж „Любен Гройс“ (бул. „Евлоги Георгиев“ 169).

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах