Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Финал на класацията за любим филм на България

БНТ брои вота в специално кинопредаване от четири епизода

Водещи на шоуто "Лачените обувки на българското кино", което ще определи любимия филм на българските зрители, са Параскева Джукелова и Стефан Щерев.  - Финал на класацията за любим филм на България

Водещи на шоуто "Лачените обувки на българското кино", което ще определи любимия филм на българските зрители, са Параскева Джукелова и Стефан Щерев.

Финалът на класацията за любим български филм на родната публика предстои пред месец март. Лентата ще бъде определена след четири предавания по БНТ, наречени „Лачените обувки на българското кино“. Първият епизод ще бъде на 1 март. Форматът е посветен на 100-годишнината на седмото изкуство у нас.

В края на септември националната медия стартира гласуването за „Стоте любими филми на зрителите“ (Вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА). До 31 октомври всеки можеше да гласува за пет от любимите си ленти като попълни анкета, поместена в сайта на телевизията. В предложения списък бяха включени заглавия от близкото и по-далечно минало, както и продукции от годините на прехода – „Козият рог“, „Оркестър без име“, „681 – Величието на хана“, „Крадецът на праскови“, „Инспекторът и нощта“, „Авантаж“, „Всичко е любов“, „Обич“, „Вчера“, комедиите „Вилна зона“, „Специалист по всичко“, „Дами канят“, „Йо-хо-хо“ и „Куче в чекмедже“… Сред най-скоро произведените български филми в анкетата бяха „Дзифт“, „Източни пиеси“, „Отчуждение“.

Възможността за гласуване приключи в края на октомври и сега явно отново ще можем да гласуваме за финала по време на новото шоу. Водещи на „Лачените обувки на българското кино“ са Параскева Джукелова и Стефан Щерев. Стефан Вълдобрев и групата „Обичайните заподозрени“ ще изпълняват на живо популярни мелодии от родния екран.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg