Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Финалът на „Локи“ загатва за нови филми на „Марвел“

Сериалът получи одобрение за втори сезон

Силви и Локи в кадър от сериала за скандинавския бог - Финалът на „Локи“ загатва за нови филми на „Марвел“

Силви и Локи в кадър от сериала за скандинавския бог

Веднага след края на първи сезон на „Локи“ от „Марвел“ потвърдиха, че сериалът ще се завърне с нови епизоди. Това така или иначе стана ясно от последния епизод, който бе излъчен на 14 юли и издаде по-големия замисъл на спиноф сериала. Като повечето продукции от киновселената на „Марвел“, „Локи“ разказа една последователна и самостоятелна история, но остави и препратки към историите на други супергерои.

ВНИМАНИЕ, следват спойлери от сюжета на „Локи“!

Във финалния епизод на сериала Локи (Том Хидълстън) и неговият женски вариант Силви (София ди Мартино) се изправят лице в лице с Канг, който стои зад Органа зад отклонение на времето (Джонатан Мейджърс). Същият Канг вече е потвърден като основния антагонист в следващия „Антмен и Осата“, който трябва да излезе през 2023 г. Да, Силви наистина уби Канг в последния епизод на „Локи“, но историята намеква как той ще се завърне в голямото семейство на „Марвел“. Преди да бъде намушкан от Силви, злодеят обясни надълто и нашироко как е създал Органа за отклонение на времето. Преди много години версия на Канг от XXXI век открива съществуването на мултивселената – безброй паралелни времеви линии, които съществуват едновременно. Така Канг среща себе си от други времеви линии и не всяка негова версия е била с добро сърце, което води до т. нар. Мултивселенската война. За да сложи край на конфликта, един от Канг-овете създава Органа, за да избегне подобни нелепи случки за в бъдеще.

Убивайки Канг, Силви не само отмъсти за болката, която той ѝ е причинил, но и даде началото на безкраен хаос в Свещената Времева линия, която в края на епизода започна да се разклонява неконтролируемо – по този начин се оформя логичен начин за завръщането на Канг към живот.

Най-вероятно злодеят от „Локи“ ще се появи в други филми – първият от тях е предстоящият „Доктор Стрейндж“ със заглавие „Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта“. Освен Бенедикт Къмбърбач, в актьорския състав е и Елизабет Олсън (Уанда, Алената вещица). Все още няма официален синопсис на филма, който излиза през март 2022 г., но изглежда логично да се предположи, че въпросната „мултивселена на лудостта“ е предизвикана поне частично от Канг.

С новия „Доктор Стрейндж“ е свързан и „Спайдър-мен: Без път към дома“ с премиерна дата през декември 2021 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg