Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Финалният концерт от парка Врана се мести в зала „България“

Пускат допълнителни билети за събитието, часът е променен

Столичната публика ще чуе Юлиан Рахлин и гласа на цигулката му Страдивари „Ex-Liebig“ от 1704 г. Снимка: Личен архив - Финалният концерт от парка Врана се мести в зала „България“

Столичната публика ще чуе Юлиан Рахлин и гласа на цигулката му Страдивари „Ex-Liebig“ от 1704 г. Снимка: Личен архив

Концертът на виртуозния цигулар Юлиан Рахлин със Софийската филхармония на 10 юли няма да се проведе в парка Врана, а в зала „България“, съобщиха организаторите на събитието. Причина за промяната е прогнозата за времето, според която ще има дъждове и гръмотевични бури през целия ден.

Юлиан Рахлин ще представи пред българската публика Концерт за цигулка и оркестър № 2 от Прокофиев. В програмата на концерта е и Италианска симфония от Менделсон. На диригентския пулт излиза Максим Ешкенази.

Австрийският цигулар с руски корени е смятан за един от най-ярките цигулари на съвременната европейска сцена. Ученик на Пинкас Цукерман, Юлиан Рахлин повече от 25 години е аплодиран на най-елитните в класическата музика сцени. Публиката в София ще чуе гласа на цигулката му Страдивари „Ex-Liebig“ от 1704 г.

Софийската филхармония пуска допълнителни места за концерта в зала „България“ и отбелязват, че часът на събитието е променен – 20,30 ч.

Америка за България

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3