Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Финалният концерт от парка Врана се мести в зала „България“

Пускат допълнителни билети за събитието, часът е променен

Столичната публика ще чуе Юлиан Рахлин и гласа на цигулката му Страдивари „Ex-Liebig“ от 1704 г. Снимка: Личен архив - Финалният концерт от парка Врана се мести в зала „България“

Столичната публика ще чуе Юлиан Рахлин и гласа на цигулката му Страдивари „Ex-Liebig“ от 1704 г. Снимка: Личен архив

Концертът на виртуозния цигулар Юлиан Рахлин със Софийската филхармония на 10 юли няма да се проведе в парка Врана, а в зала „България“, съобщиха организаторите на събитието. Причина за промяната е прогнозата за времето, според която ще има дъждове и гръмотевични бури през целия ден.

Юлиан Рахлин ще представи пред българската публика Концерт за цигулка и оркестър № 2 от Прокофиев. В програмата на концерта е и Италианска симфония от Менделсон. На диригентския пулт излиза Максим Ешкенази.

Австрийският цигулар с руски корени е смятан за един от най-ярките цигулари на съвременната европейска сцена. Ученик на Пинкас Цукерман, Юлиан Рахлин повече от 25 години е аплодиран на най-елитните в класическата музика сцени. Публиката в София ще чуе гласа на цигулката му Страдивари „Ex-Liebig“ от 1704 г.

Софийската филхармония пуска допълнителни места за концерта в зала „България“ и отбелязват, че часът на събитието е променен – 20,30 ч.

Америка за България