VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Финландия отказва да участва в „Евровизия“, ако Русия е там

Тв компанията Yle призовава Европейския съюз за радио и телевизия да забрани руско участие

 - Финландия отказва да участва в „Евровизия“, ако Русия е там

Финландия няма да изпрати участник на „Евровизия“, ако на песенния конкурс има представител на Русия, съобщава в сайта си телевизионната компания Yle, която е ангажирана с конкурса в страната. Тв компанията освен това призовава Европейския съюз за радио и телевизия изцяло да изключи Русия от участниците в „Евровизия“, която ще се проведе през май в Торино.

„Нападението на Русия над Украйна противоречи на всички ценности, които нашата и другите европейски телевизионни компании отстояват“, се казва в съобщението.

Участникът от Финландия на „Евровизия 2022“ трябва да бъде определен в края на тази седмица. Руският трябва да бъде избран в началото на март.

Тази година песенният конкурс ще се състои в Торино, след като миналата година в него победи италианската група „Монескин“. Двата полуфинала ще бъдат на 10 и 12 май, а финалът – на 14 май.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС