Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Физика на тъгата“ в дългия списък на Канада за „Оскар“

Новият филм на Теодор Ушев е сред предложенията, от които ще бъде избран кандидатът на страната

„Физика на тъгата“ ще бъде излъчен в НДК на 17 ноември. - „Физика на тъгата“ в дългия списък на Канада за „Оскар“

„Физика на тъгата“ ще бъде излъчен в НДК на 17 ноември.

Теодор Ушев е на няколко стъпки от това отново да се бори за „Оскар“. Новият му „Физика на тъгата“ по романа на Георги Господинов e едно от двете предложения на Националния филмов борд на Канада. От всички постъпили номинации Канада ще избере първо „кратък списък“, а след това и своя кандидат за категорията късометражен филм на наградите на Академията.

В момента „Физика на тъгата“ се представя по света и вече има 5 награди от 4 престижни фестивала – в Торонто, Ванкувър, Отава и Монреал.

Междувременно в някои медии се завъртя погрешна информация, че „Физика на тъгата“ е официална номинация на Канада за оскарите. Самият Ушев в своя публикация във Фейсбук опроверга новината и уточни, че филмът му е „единствено квалифициран“.

Аниматорът покани и всички, които действително се интересуват от темата, да гледат „Физика на тъгата“ на прожекцията му на 17 ноември в НДК.

Предлагаме ви целия статус на Теодор Ушев.

Във връзка с мултиплицирана невярна информация в някои медии в България, бих искал да опровергая разпространената „новина“ за номинация за наградите на Академията за „Физика на тъгата“. В търсене на сензация, някои медии са съобщили за моя „втора номинация за Оскар“. Това не е истина.

Последният ми филм е единствено квалифициран, което потвърдих пред в. 24 часа и където информацията беше коректно отразена.

Или част от така наречения „дълъг списък“.

Това е. Всичко останало е интерпретация, непроверена информация и липса на елементарен журналистически интерес по отразяваната тема, тъй като най-малкото етапа на състезанието за тазгодишните награди на Академията не предполага подобна новина.

А ако наистина ви интересува „обекта“ на тези публикации – заповядайте на прожекцията на „Физика на тъгата“ на 17-и ноември в НДК.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС