Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Флашмоб „Йерусалема” със Старозагорската опера (видео)

Целият състав на операта танцува в предизвикателството #JerusalemaDanceChallenge

Снимка: Държавна опера - Стара Загора - Флашмоб „Йерусалема” със Старозагорската опера (видео)

Снимка: Държавна опера - Стара Загора

Триста души от Старозагорската опера танцуват по повод Международния ден на танца – 29 април. Проявата е  част от инициативата #JerusalemaDanceChallenge, която от миналата година насам носи послание за надежда в пандемичната ситуация. Предизвикателството е известно като универсален химн на единството, пример за това как танцът сплотява в тези времена дори и с маска на лицето.

В продължение на 2 седмици целият колектив на операта по отделни звена – администрация, хор, оркестър, балет, солисти, технически служби – репетира танца, ръководен от балетистите Александър Марков и Калин Любенов от балета на Старозагорската опера.

Видеото на танца е заснето от Милен Ботев на различни места около сградата на Операта – на Античната улица, пред служебния вход, на товарната рампа, във фоайетата, както и на площадката пред Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Най-голяма е масовката на Античния форум „Августа Траяна“ с участието на около 300 души.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg