Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Фон Триер отхвърли обвиненията на Бьорк: Не беше така

Според продуцента, исландката била напът да провали филм за $16 млн.

Ларс фон Триер е известен със своя черен хумор и шокиращи сцени на секс и насилие във филми като „Антихрист“, „Меланхолия“, „Догвил“ и „Порейки вълните“. - Фон Триер отхвърли обвиненията на Бьорк: Не беше така

Ларс фон Триер е известен със своя черен хумор и шокиращи сцени на секс и насилие във филми като „Антихрист“, „Меланхолия“, „Догвил“ и „Порейки вълните“.

Датският режисьор Ларс фон Триер реши да отвърне на обвиненията, отправени му от Бьорк във Фейсбук. Вдъхновена от „всички тези жени, събрали смелост да разкрият поведението на Харви Уайнстийн“,  51-годишната бивша вокалистка на пост-пънк бандата „Шугаркюбс“ не посочи името на режисьора, когото обвинява в сексуален тормоз, но е ясно, че говори за Ларс фон Триер.

Датският режисьор отхвърли твърдението на исландската певица съвсем лаконично:

„Не беше така. Но че ние определено не сме приятели, това е факт“, каза  Фон Триер пред датския всекидневник Jyllands-Posten.

Ден по-рано един от продуцентите на „Танцьорка в мрака“, Петер Албек Йенсен, партнирал си с Фон Триер и в други продукции, заяви пред същия вестник:

„Доколкото си спомням, аз и Ларс бяхме жертвите. Тази жена е по-силна от нас двамата, взети заедно. Тя се държа като абсолютен диктатор и беше напът да провали филм за 16 милиона долара“.

Музикалната драма „Танцьорката“ на Фон Триер от 2000 г., за играта си в която Бьорк спечели наградата за най-добра aктриса в Кан същата година, остана нейният единствен игрален филм.

Това не е първият път, когато Ларс фон Триер е в центъра на скандал. Лидер на движението „Догма 95“, той е известен със своя черен хумор и шокиращи сцени на секс и насилие във филми като „Антихрист“, „Меланхолия“, „Догвил“ и „Порейки вълните“. Той бе изхвърлен от фестивала в Кан през 2011 г., след като на пресконференция обяви, че „симпатизира малко на Адолф Хитлер“. По-късно Фон Триер се извини за коментара си.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg