Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Форест Уитакър с дебют на Бродуей

Носителят на Оскар излиза пред публика с образ, игран от легенди в актьорството

Превъплъщението на Форест Уитакър в „Последният крал на Шотландия“ притежава зловеща сила. Образът бе оценен заслужено с Оскар. - Форест Уитакър с дебют на Бродуей

Превъплъщението на Форест Уитакър в „Последният крал на Шотландия“ притежава зловеща сила. Образът бе оценен заслужено с Оскар.

Форест Уитакър ще направи своя дебют на Бродуей с „Хюи“, кратка пиеса, написана през 1942 г. от Юджийн О’Нийл. Действието се развива в хотел в Манхатън в края на двайсетте години.

Уитакър ще се превъплъти в образа на Ери Смит, хитрец и мошеник, който се впуска в дълъг монолог пред рецепциониста на хотела, в който разкрива мъката си по смъртта на Хюи и неговите безкрайни истории.

Новата версия на пиесата ще бъде режисирана от британеца Майкъл Грандейдж, носител на Наградата „Тони” за 2010 г.

Още не са обявени окончателните дати, нито театърът, който ще предостави сцената си на Форест Уитакър, но премиерата е вече определена за пролетта на 2016 г., съобщава Ню Йорк Таймс.

Ролята, избрана от Уиткър, е била играна от изтъкнати кино и театрални актьори, между които Джейсън Робардс през 1964 г., Бен Газара през 1975-а и Ал Пачино през 1996-а.

Форест Уитакър е носител на много награди, най-значимата от които е Оскар през 2006 г. за образа на диктатора Иди Амин в „Последният крал на Шотландия”. Същата роля му носи „Златен глобус” и БАФТА.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС