Формула за свободата на словото в БНР

Десетки колеги в БНР защитиха Силвия Великова, на която бе отнет съдебния ресор и мястото на водеща в „Преди всички“. Журналисти от всички медии подготвяха протест в знак на солидарност, докато в края на деня ръководството на Радиото не възстанови отнетото на Великова.  - Формула за свободата на словото в БНР

Десетки колеги в БНР защитиха Силвия Великова, на която бе отнет съдебния ресор и мястото на водеща в „Преди всички“. Журналисти от всички медии подготвяха протест в знак на солидарност, докато в края на деня ръководството на Радиото не възстанови отнетото на Великова.

Журналистката Силвия Великова бе свалена от ефира на БНР и за по-малко от 12 часа бе върната. Поздравления, но не за тези, които я свалиха и върнаха, а за нея и колегите ѝ, застанали зад нея. Явно някой направи тест за професионалната солидарност в гилдията и се стресна от резултата.

През това време имаше гласове (включително и на моята страница), които омаловажиха професионалното поведение на Великова като го сравниха с това на Волгин. Не само, че няма нищо общо между нейната журналистика (критична към властта в София) и неговата пропаганда (апологетична към властта в Москва), ами те взаимно се отричат.

Формулата на свободата на словото в БНР е следната: колкото повече Волгин оцелява, толкова по-голям е рискът Великова да бъде махната. И колкото повече двамата се подкрепят, толкова повече формулата работи.

Ето и снимка за доказателство:

Петър Волгин


Коментарът е от профила на Георги Лозанов във Фейсбук.

ДС