VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Формула за свободата на словото в БНР

Десетки колеги в БНР защитиха Силвия Великова, на която бе отнет съдебния ресор и мястото на водеща в „Преди всички“. Журналисти от всички медии подготвяха протест в знак на солидарност, докато в края на деня ръководството на Радиото не възстанови отнетото на Великова.  - Формула за свободата на словото в БНР

Десетки колеги в БНР защитиха Силвия Великова, на която бе отнет съдебния ресор и мястото на водеща в „Преди всички“. Журналисти от всички медии подготвяха протест в знак на солидарност, докато в края на деня ръководството на Радиото не възстанови отнетото на Великова.

Журналистката Силвия Великова бе свалена от ефира на БНР и за по-малко от 12 часа бе върната. Поздравления, но не за тези, които я свалиха и върнаха, а за нея и колегите ѝ, застанали зад нея. Явно някой направи тест за професионалната солидарност в гилдията и се стресна от резултата.

През това време имаше гласове (включително и на моята страница), които омаловажиха професионалното поведение на Великова като го сравниха с това на Волгин. Не само, че няма нищо общо между нейната журналистика (критична към властта в София) и неговата пропаганда (апологетична към властта в Москва), ами те взаимно се отричат.

Формулата на свободата на словото в БНР е следната: колкото повече Волгин оцелява, толкова по-голям е рискът Великова да бъде махната. И колкото повече двамата се подкрепят, толкова повече формулата работи.

Ето и снимка за доказателство:

Америка за България

Петър Волгин


Коментарът е от профила на Георги Лозанов във Фейсбук.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg