Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Форте фортисимо във Филхармонията: нов директор още в четвъртък?

Виктор Стоянов обяви, че напуска и конкурсът влезе във финалната права

 - Форте фортисимо във Филхармонията: нов директор още в четвъртък?

След като дълги месеци чакане, конкурсът за директор на Софийска филхармония неочаквано влезе в дневния ред на Министерство на културата с динамика форте фортисимо. Висшето арт ведомство обяви дата за събеседване с тримата кандидати броени дни след съобщението на Виктор Стоянов, че напуска ръководния пост. Днес в сайта на министерството информират, че претендентите за мястото ще се срещнат с комисията по избора на директор в четвъртък сутринта.  

Стоянов ръководи Филхармонията от декември 2014 г., когато бе назначен „до конкурс“, след като позицията бе освободена от Явор Димитров. Конкурс бе обявен през есента на 2015-а, а документи подадоха трима души, все музиканти от оркестъра – Светлина Терзиева (мениджър „Управление на творческата дейност“ във Филхармонията, цигуларка), Владимир Джамбазов (композитор, аранжор, валдхорнист) и Ивайло Христов (тромбонист).

Междувременно Виктор Стоянов съобщи пред медиите резултатите от своето управление. През 2015-а концертите в Софийската филхармония са били с 53 повече от предходната година, продадените билети с близо 14 хил. повече. Ръстът на зрителите е нараснал с 30%, приходите – с 15% или със 177 690 лв. Стоянов обяви, че ще вдигне заплатите на филхармониците с 10% от месец май. Но както е тръгнало, щастието да го направи ще има новият директор.

Вижте още: ВИКТОР СТОЯНОВ НАПУСКА СОФИЙСКА ФИЛХАРМОНИЯ

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах