Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Фосфоресцира от 60 години

Татяна Лолова празнува и пътува на турне в Европа

В Деня на влюбените Татяна Лолова за пръв път няма да бъде със своя съпруг Славето, с когото са заедно повече от 50 години. Но спектакълът ще бъде посветен на него.  Снимки: Емил Георгиев - Фосфоресцира от 60 години

В Деня на влюбените Татяна Лолова за пръв път няма да бъде със своя съпруг Славето, с когото са заедно повече от 50 години. Но спектакълът ще бъде посветен на него. Снимки: Емил Георгиев

Появила се като Фосфоресцирата жена в Сатирата, Татяна Лолова празнува 60 години, откак е грейнала на тази сцена. Днес обаче тя ще бъде слънце не за публиката в някой театър, а за един-единствен човек – зрител и участник в семейния й театър. Той е нейният персонален художник, който винаги я портретира като пейзаж – съпругът й Светослав Димитров – Славето.

По предварителни изчисления, рожденият й ден ще трае два дни – защото един от подаръците й е турне в Европа. Заминава на 12 февруари с „Дуенде“, след повече от 250 представления, играни в продължение на 13 години. Първият спектакъл е още на следващия ден – на 13-и в Театър „Гастайг“ в Мюнхен. Поради големия интерес актрисата ще играе и следващата вечер, на 14 февруари.

В Деня на влюбените Татяна Лолова за пръв път няма да бъде със Славето, с когото са заедно повече от 50 години. Но спектакълът ще бъде посветен на него. В отсъствието на художника, във фоайето на театъра в Мюнхен ще бъде открита и негова изложба, озаглавена „Любов“. Там актрисата ще представи и седмото издание на биографичната си книга „1/2 живот“.

След Бавария Татяна Лолова заминава за Вестфалия. В Кьолн, на 2 март, тя излиза на сцената в един от най-старите европейски театри. Следват представления в Прага, Варшава, Виена, Париж, Рим. А на 10 юни я очакват обратно в Германия.

Голямата актриса няма да забрави и публиката си в България – през април Лолова се връща на сцената на Театър „Азарян“ в НДК. На 4 април тя поема на път отново с „Корабът Нощ“ по Маргьорит Дюрас, заедно с Цветана Манева, Пламена Гетова и Петя Силянова.

„Животът е тежък, но кратък – да го живеем с усмивка. Имам нужда от обичта на хората и когато мога, без да се замислям да им я давам… – сподели пред „Площад Славейков“ неотдавна Татяна Лолова. – Затова, като ми кажат: „Вие сте звездата…“, отвръщам: „Престанете с тази звезда! Не съм звезда, аз съм слънце“.“


Вижте още: ТАТЯНА ЛОЛОВА: НЕ СЪМ ЗВЕЗДА, АЗ СЪМ СЛЪНЦЕ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах