Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Фотографии показват имението, приписвано от Навални на Путин

Визуализациите от филма на руския опозиционер от 2020 г. потвърдени със снимки (снимки, видео)

Приемна - вляво е визуализацията, вдясно - реална фотография. Снимка: navalny.com - Фотографии показват имението, приписвано от Навални на Путин

Приемна - вляво е визуализацията, вдясно - реална фотография. Снимка: navalny.com

Над 500 фотографии от имението в Геленджик, приписвано на Путин, публикуваха хората от екипа на Алексей Навални една година след като излезе сензационното им разследване „Дворец за Путин. Историята на най-големия рушвет“. В блога на Навални са поместени реални снимки, чертежи, видеа, които имат за цел да докажат разследването на руския опозиционер като достоверно и клеветите за фалшифициране, отправени към него и екипа му, като неоснователни.

Новите фотографии, получени от екипа, без да е изяснено от кого и как, са сравнени с 3D визуализациите на имението от първоначалния филм. Съвпаденията са почти стопроцентови. Хората от екипа на Навални подчертават, че снимките са правени преди зданието да влезе в основен ремонт заради плесенясване.

Видимо от снимките имението прилича на императорски дворец. Злато, дървени ламперии и фрески покриват стените и таваните, а подовете са от мрамор. Скъпото обзавеждане е точно такова, каквото е било предвидено в проекта, на който се основава първият филм-разследване. Навсякъде – над вратите, по стените, върху въздушните шахти и дори в частния стриптийз клуб са поставени позлатени двуглави орли – гербът на Руската федерация. Както казват в клипа хората на Навални:

„За да не забравят коя точно страна са завладели и обрали“.

Главната спалня – вляво е визуализацията от 2020-а, вдясно – реалната фотография. Снимка: navalny.com

Освен за двореца, разследващите журналисти разказват и за другите постройки в имението Геленджик. Едно от зданията, което във филма е наречено оранжерия, се е оказало ресторантски комплекс с обща площ над 5 723 кв. м. В него има няколко различни ресторанта, предлагащи различна кухня, като помещенията и баровете са за не повече от 6 до 10 души. Има и частен киносалон за 6 зрители.

Домашният театър – горе е реалната фотография, долу – визуализацията. Снимка: navalny.com

След като мухъл и плесен са съсипали голяма част от интериора на двореца, всичко – мебели, мрамор, дърворезби и фрески – е било разрушено, сградата е оставена до бетонен скелет и се ремонтира напълно. След като ремонтът е започнал, в двореца са били допуснати проправителствени журналисти, които да покажат, че нещата, в които Навални обвинява Путин, не са верни. Техните репортажи обаче допълват разследването, като потвърждават точно схемите и плановете, показани от разследващия екип.

Частният стриптийзклуб в двореца. Снимка: navalny.com

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах