Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Фотоизложба представя ужаса на войната в Украйна от първо лице

Снимки представят унищожените жилищни сгради и опустошението на местните

Изложбата може да бъде разгледана до 29 април. Снимка: Площад Славейков - Фотоизложба представя ужаса на войната в Украйна от първо лице

Изложбата може да бъде разгледана до 29 април. Снимка: Площад Славейков

Ужасяващото лице на войната в Украйна през погледа на фотографския обектив е представено в изложба в Галерия на открито пред НДК. Експозицията бе открита днес, 15 април, от заместник-кмета на София Мирослав Боршош, посланика на Украйна в България Н. Пр. Виталий Москаленко и проф. д-р Михаил Станчев.

Посетителите на парка пред НДК може да се запознаят със снимковите доказателства, оборващи всяка пропагандна информация на Кремъл – унищожените жилищни блокове, безпомощните цивилни, бомбардирания театър в Мариупол, където загинаха 300 души…

„Виждаме ужасното лице на войната. София е съпричастна към мъката и изпитанието на украинския народ. Правим тази изложба, за да изразим нашата подкрепа към украинците в този момент“, каза Мирослав Боршош.

Броят на украинските бежанци, които са потърсили помощ в пределите на България, вече надхвърля 70 хил. Много от тях са избрали София за спасение от войната, отбелязват от Общината.

Изложбата бе открита от зам.-кмета на София по културата Мирослав Боршош. Снимка: Столична община

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg