Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Франкфуртският панаир на книгата ще бъде в хибриден формат

Ще се допускат само посетители, които са ваксинирани, преболедували или с отрицателен тест

Най-голямото книжно събитие в Европа ще се състои от 20 до 24 октомври 2021 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Франкфуртският панаир на книгата ще бъде в хибриден формат

Най-голямото книжно събитие в Европа ще се състои от 20 до 24 октомври 2021 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Франкфуртският панаир на книгата ще се проведе през октомври хибридно – с присъствени и онлайн събития, обявиха организаторите. От изложението, което ще се проведе за 73-ти път, планират множество мероприятия и повече възможности за участие на публиката, в зависимост от епидемичната обстановка през есента и при спазване на задължителните хигиенни мерки.

Най-голямото книжно събитие в Европа ще се състои от 20 до 24 октомври. За разлика от предишни години, в които първите три дни са посветени единствено на специалисти от бранша, тазгодишното издание ще бъде отворено за външни посетители още от 22-ри октомври.

Според нова хигиенна концепция, разработена според предписанията на провинция Хесен и здравните власти във Франкфурт, ще се предлагат персонализирани билети за посетителите, които са ваксинирани, тествани с отрицателен резултат или преболедували COVID-19. Ще се контролира и броят на хората, които се намират в едно и също помещение, за да се избегне струпването на тълпи.

Паралелно с представянията на различните държави в сградата на изложението и събитията в дигитална форма, от Панаира предвиждат и литературни четения, дискусии и уъркшопове на различни локации във Франкфурт като част от инициативата „Bookfest City“. Всичко зависи от ситуацията с коронавируса през есента, отбелязват организаторите, цитирани от „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“. При влошаване на епидемичната обстановка повече събития ще бъдат преобразувани в онлайн вариант, обясняват от изложението.

За събитието до момента са регистрирани участници от над 60 страни. На Панаира ще присъстват и известни писатели като Колм Тойбин, Свен Регенер, Елке Хайденрайх и други. Почетен гост е Канада, която ще се включи с хибридна програма. Държавата отложи своето участие от 2020-а за тазгодишното издание.

През миналата година заради пандемията Панаирът се проведе само във виртуален формат. През 2019 г. в него участваха 7450 изложители от 104 държави и покрай книжните щандове минаха над 300 хиляди посетители.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90