Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Фредрик Бакман издава трета книга от поредицата „Бьорнстад“

Заглавието ѝ ще бъде „Победителите“

„Бьорнстад“ - история за ужасните неща, които правим по пътя към успеха. Зрителският рейтинг на сериала в IMDb е 7,1/10. - Фредрик Бакман издава трета книга от поредицата „Бьорнстад“

„Бьорнстад“ - история за ужасните неща, които правим по пътя към успеха. Зрителският рейтинг на сериала в IMDb е 7,1/10.

Третата книга от поредицата „Бьорнстад“ на Фредрик Бакман ще се нарича „Победителите“ и ще бъде публикувана в Швеция през октомври 2021 г., съобщи авторът във Фейсбук. На български вече са издадени първите две книги: „Бьорнстад“ (2017) и „Ние срещу всички“ (2018) в превод на Любомир Газдов.

Първоначално заглавието на третия роман е трябвало да бъде „Тези, които тичат към огъня“, посочва писателят, но междувременно е сменил решението си.

„Пиша и пренаписвам тази история от дълго време, вкарах в нея почти всичко, което знам и което чувствам по отношение на семейството, приятелите, ценностите и лоялността. Имах лични преживявания, които повлияха върху историята. Не мисля, че някога съм писал нещо по-лично“, написа Бакман във Фейсбук.

Посланието му към читателите завършва с думите:

„Дадох всичко от себе си. Не ми остава нищо. Всичко, което имах, е ваше сега. Ще разходя кучето си, може би ще изпия една бира, ще се прибера и ще сънувам всичко“.

Историята за малкото градче Бьорнстад и неговите хора стана един от бестселърите в цял свят през последните години. НВО засне минисериал по първата книга, който тръгна в стрийминг платформата в края на 2020 г.

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90