Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Френска музика със „Софийски солисти“

Камий Сен-Санс, Жан-Филип Рамо и Артур Онегер звучат на 27 януари в НДК

Пламен Джуров и „Софийски солисти“ изпълняват Рамо, Шосон, Камий Сен-Санс и Онегер. - Френска музика със „Софийски солисти“

Пламен Джуров и „Софийски солисти“ изпълняват Рамо, Шосон, Камий Сен-Санс и Онегер.

Концерт Imagine la France ще изнесе в зала 6 на Националния дворец на културата на 27 януари камерният ансамбъл „Софийски солисти“. Диригент ще е Пламен Джуров, а солист – цигуларката Зорница Иларионова.

Програмата включва Жан-Филип Рамо – Кончерто гроссо №6; Ернест Шосон – Поема; Камий Сен-Санс – Интродукция и рондо капричиозо; Артур Онегер – Симфония №2.

Петдесет години ни делят от деня, в който група млади оркестранти от състава на оркестъра на Софийската опера решават да се съберат, за да свирят в струнен оркестър. Първата репетиция е през месец ноември 1961 година, а шест месеца по-късно с огромен успех е изнесен и първият концерт на музикантите, ръководени от младия тогава Михаил Ангелов.

Преминал през ръководството на диригентите Васил Казанджиев и Емил Табаков, от 1988 г. насам камерният ансамбъл „Софийски солисти” е ръководен неизменно от Пламен Джуров.

Съставът на оркестъра, който наброява 13 души, и който през първите 16 години след създаването си изобщо не е бил променян, и досега е с много ограничено текучество. Всъщност, за 50-те години на своето съществуване действителните му членове са под 50 човека.

Билети за Imagine la France в НДК могат да бъдат закупени на цени по 12 лв. и 8 лв. за ученици, пенсионери и инвалиди на касите на Билетен център-НДК.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg