POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Френски експерти с лекция за „по-умна“ София

Лекция на Борина Андрю, експерт в реставрирането на исторически градски центрове, и Юг Паран, вещ в администрацията

Снимка: Етюд-и-те на София - Френски експерти с лекция за „по-умна“ София

Снимка: Етюд-и-те на София

Арх. Борина Андрю и Юг Паран от Франция ще гостуват в Софийска градска художествена галерия на 24 октомври за лекция на тема: „Smart city: Решения за развитие на градовете в променящия се свят“. Двамата идват у нас по покана на направление „Архитектура и градоустройство“. Срещата с тях е от 18 ч. и се провежда под мотото „Разговори за града”.

Арх. Борина Андрю е управляващ директор в студио „Wilmotte & Associés“, Париж. Опитът на компанията може да бъде от голяма полза за София, тъй като работи в сферата на реставрацията на културни ценности и преустройство на сгради в историческите градски центрове. Студиото се занимава с различни по вид и мащаб проекти – от театри, музеи, болници, стадиони, промишлени обекти, конгресни и търговски центрове, високи сгради и др. до индивидуални жилища и обекти в сферата на услугите. Архитектурата им се характеризира с голямо внимание към вписването на обекта в обкръжаващата среда, с изчистени линии, прецизен подбор на материали и внимание към детайла.

Юг Паран е завършил Училището за публична администрация. Заемал е различни длъжности във френската правителствена администрация, между които префект на няколко департамента и префект на Южния регион на Франция. В последните години е ръководил правителствената агенция за градско развитие, отговаряща за бизнес района Дефанс, както и агенцията за градско развитие, ръководеща европейския проект за обновяване на центъра на гр. Марсилия.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС