VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Френски Ромео ще се катери по „Славейков“

Антоан льо Менестрел ще танцува по фасадата на Столичната библиотека

Кадър от „Този, който обича“ в Лондон. Снимка: Колин Астро/Френски институт в България - Френски Ромео ще се катери по „Славейков“

Кадър от „Този, който обича“ в Лондон. Снимка: Колин Астро/Френски институт в България

Историята на един френски Ромео, който търси любовта по фасадите, ще бъде разказана с необичайно представление на открито в София. На 30 март танцьорът и катерач Антоан льо Менестрел ще изпълни пърформанс по фасадите на площад „Славейков“. Началото е в 17,30 ч.

Вдъхновен от духа на площада, Антоан Льо Менестрел ще представи спектакъла „Този, който обича“ (L’Aimant). Пресъздавайки началото на почти всяка романтична история, той ще започне с едно главозамайващо спускане, а по-натам ще покаже готовността си да премине всяко препятствие и да изкачи всяка стена в името на най-съкровеното чувство. Действието ще протече върху фасадите на Френския институт, Столичната библиотека и други сгради от площада. „Търсенето на любовта“ му ще бъде прекъснато от един един непознат глас и мелодия, която не може да забрави. Дали това ще се окаже любовта, която така отчаяно търси?

В пърформанса участие ще вземат още мецосопраното Вера Николова и актьорът Боян Младенов.

Антоан льо Менестрел е артист, пътуващ по света, който обединява в спектаклите си спорта с изкуството. Катери се по градски фасади, танцува по стени и покриви, създава поетичен диалог между града и неговата архитектура. Със своите спектакли той увлича зрителите да погледнат нагоре, над обичайните градски пейзажи. Обикалял е с пърформансите си Франция, Германия, Швейцария, Обединеното кралство, САЩ и България. През 2008 г. той танцува на фасадите на Папския дворец в Авиньон за спектакъла „Ад“.

Събитието се организира от Френския институт в България в партньорство със Столична библиотека, Столична община, фестивала „Дни на предизвикателствата“ и с подкрепата на „Уолтопия“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg