Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Гадаене по новите снимки от сезон 8 на „Троновете“

Джон и Денерис все още са заедно, Церсей не изглежда бременна

На тази снимка Джон е без отличителните знаци на Старките - може би вече знае за произхода си? Снимка: HBO - Гадаене по новите снимки от сезон 8 на „Троновете“

На тази снимка Джон е без отличителните знаци на Старките - може би вече знае за произхода си? Снимка: HBO

НВО продължават да държат на диета милионите фенове на „Игра на тронове“, хранейки бавно и внимателно любопитството им към предстоящия осми сезон. И макар до премиерата на първия епизод на 15 април да има два месеца, от компанията отказват да разкрият дори най-малката подробност около сюжета. Появиха се първите снимки на главните герои – но гадаенето по тях какво ще се случи не е никак лесно.

Повечето от кадрите изглежда са извадени от една сцена, вероятно от някакво събитие в тронната зала на Зимен хребет. Там са Бриен Тартска, зад чийто гръб се вижда армията Неопетнени, присъстват вероятно Давос, Санса Старк и Денерис със загадъчна усмивка. Тя носи цветовете на Таргариен, роклята ѝ е черна с раирана тъмночервена кожа. Това може би е първата официалната среща на Драконовата кралица със северняците и поддръжниците им. Като част от същата среща изглежда и Джайм Ланистър, който може би е пристигнал в Зимен хребет, за да изпълни обещанието си да се бори срещу белите бродници.

Денерис Таргариен. Снимка: HBO

Санса Старк. Снимка: HBO

Джайм Ланистър. Снимка: HBO

Бриен Тартска. Снимка: HBO

Лорд Давос. Снимка: HBO

От снимките, заснети навън, се вижда, че Нощният крал и армията му приближават. Снегът се появява във фона на обща снимка на Денерис и Джон, драматично отправили поглед към хоризонта. Впечатление прави отсъствието на отличителни знаци по дрехите на Джон, не се вижда нагръдникът му с главата на вълчището. Може би в тази сцена Джон вече е узнал, че е Таргариен и е отхвърлил хералдиката на Старките?

Тук Джон може би знае вече, че е Егон? Снимка: HBO

Аря виждаме в двора на Зимен хребет, многозначително отправила поглед някъде нагоре – може би наблюдава драконите на Денерис? Знаем, че Санса трудно ще приеме властта на Денерис, но по-малката сестра питае повече любов към брат си и вероятно се доверява повече на решението му да подвие коляно пред Драконовата кралица. Освен това, тя винаги се е възхищавала на жените-воини и се е вдъхновявала от историята за Визерис и Реня – сестрите на Егон Завоевателя.

Аря Старк. Снимка: HBO

Тирион Ланистър видимо продължава да е Ръка на кралицата, макар да съществува теория, че в столицата той е заговорничил със сестра си Церсей и се кани по някакъв начин да предаде Денерис. Интересна ще е срещата му със Санса Старк, бившата му съпруга.

Тирион Ланистър. Снимка: HBO

Брандън Старк е показан с типичното за Триоката врана безизразно лице, съсредоточен в огъня пред себе си, в който може би му се явява видение. Самуел Тарли е с обичайната си приветлива усмивка, вероятно кадър от срещата му с Джон. Предположението е, че именно той ще му съобщи кои са истинските му родители, тъй като откакто Бран замина отвъд Вала, Сам изглежда най-близкия човек на Джон.

Брандън Старк. Снимка: HBO

Самуел Тарли. Снимка: HBO

Виждаме и Варис с типичното си облекло, под което скрива ръцете си – неговата съдба е като че ли най-трудна за предположение. В предишния сезон Мелисандра му предсказа, че ще намери смъртта си във Вестерос, има и теория, че не Тирион, а Паяка ще предаде Денерис.

Лорд Варис. Снимка: HBO

От другата страна на „северния лагер“ виждаме два кадъра с Церсей – един в цял ръст, където ясно се вижда, че не е бременна, както сама съобщи предишния сезон, и втори на Железния трон, където по облеклото ѝ си личи, че се готви за война. Тя носи тиарата, която сама си сложи в седми сезон, така че вероятно сцената е от срещата на кралицата с Юрон Грейджой и армията от наемници, които той ѝ обеща.

Церсей Ланистър. Снимка: HBO

Снимка: HBO

Последният осми сезон на „Игра на тронове“ се връща на малките екрани на 14 април, а поради часовата разлика у нас ще го гледаме ден по-късно.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах