VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Гал Гадот: Търсихме македонска актриса за Клеопатра, но не намерихме

Актрисата отговори на призивите тъмнокожа актриса да изиграе ролята на египетската царица

Гал Гадот в сцена от „Жената чудо 1984“ - Гал Гадот: Търсихме македонска актриса за Клеопатра, но не намерихме

Гал Гадот в сцена от „Жената чудо 1984“

Актрисата Гал Гадот, избрана да играе ролята на Клеопатра в новия филм на Пати Дженкинс, отговори на настояванията да бъде заменена с тъмнокожа нейна колежка, съобщава Би Би Си.

„Ако трябва да се придържаме към фактите, то Клеопатра е била македонка – заявява Гадот в интервю за арабската секция на Би Би Си. – Търсехме македонска актриса, но не намерихме, а аз съм обсебена от този образ.”

Израелката Гадот стана фокус на остри нападки през октомври 2020-а, когато Пати Дженкинс заяви, че ще работи с нея по новия си филм след успешното им сътрудничество в „Жената чудо 1984”. В социалните мрежи актрисата беше подложена на оскърбления, заплахи за смърт, наричаха я „ционистка” и „тъпа бяла кучка”.

На нападките тя отговори така:

„Имам приятели от цял свят – мюсюлмани, християни, католици, атеисти, будисти и, разбира се, евреи. Хората са си хора. Аз държа да се преклоня пред наследството на Клеопатра. Тя е историческа фигура, от която истински се възхищавам”.

В заключение Гадот добави, че ако има проблем с нейната версия на египетската царица, други режисьори и актьори са свободни да направят различна адаптация на историята с различен кастинг.

Вижте още: НОВ ФИЛМ ЗА КЛЕОПАТРА ПРЕДИЗВИКА МЕЖДУНАРОДЕН СПОР: ЗАЩО Я ИЗБЕЛВАТЕ?

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg