Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Галин Стоев директор на Националния театър на Тулуза

Българският режисьор поема поста от Лоран Пели и Агат Мелинан

Очакванията са Галин Стоев да даде силен тласък на театъра, като създаде творчески инкубатор за млади артисти.  - Галин Стоев директор на Националния театър на Тулуза

Очакванията са Галин Стоев да даде силен тласък на театъра, като създаде творчески инкубатор за млади артисти.

Галин Стоев е новият директор на Националния театър на Тулуза, съобщава „Паризиен“, като се позовава на Министерството на културата на Франция. Един от най-успешните български театрални режисьори зад граница ще поеме поста на 1 януари 2018-а от Лоран Пели и Агат Мелинан, които управляват института от десет години.

Очакванията са Стоев, който редовно поставя в „Комеди Франсез“, да даде силен тласък на театъра, като създаде творчески инкубатор за млади артисти. Новината все още не е коментирана от самия режисьор.

Галин Стоев е роден през 1969-а. Завършва театрална режисура в НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“. Поставял е спектакли в Германия, Чехия, Великобритания, Русия и Белгия, а у нас името му се свързва с постановките „Приятнострашно“ и „Малка пиеса за детска стая“ в Театър 199 по текстовете на Яна Борисова. Има и собствена театрална компания Fingerprint, основана през 2005 г. в Брюксел.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg