Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Гара Подуяне в „Трейнспотинг 2“

Дани Бойл за ден в България за продължението на култовия филм

Анжела Недялкова и Джони Лий Милър в „Трейнспотинг 2“ - Гара Подуяне в „Трейнспотинг 2“

Анжела Недялкова и Джони Лий Милър в „Трейнспотинг 2“

Един от най-очакваните филми на 2017-а – „Трейнспотинг 2“, който ще можем да гледаме по нашите екрани след по-малко от месец, на 17 февруари*, е сниман отчасти и в България. Двадесет години след първия филм, в продължението му  има отчетлива българска следа – наша актриса и локация в София.

Снимките у нас са потвърдени и на страницата на филма в IMDb. „Площад Славейков“ научи повече подробности от друг достоверен източник: в България е имало само един снимачен ден, през лятото на 2016-а. Снимачната площадка е била софийската гара Подуяне. Пред камерата е била Анжела Недялкова, а зад нея – режисьорът и операторът на филма: Дани Бойл и Антъни Дод Мантъл, и двамата носители на „Оскар“ за „Беднякът милионер“.

Анжела Недялкова и Дани Бойл

Дани Бойл и Анжела Недялкова

„Трейнспотинг“ е филмът по едноименната книга на Ървин Уелш, с който започна възходът в киното за Юън Макгрегър, а Дани Бойл затвърди името си на режисьор след показаното в „Плитък гроб“.

Двадесет години по-късно създателите и героите на „Трейнспотинг“ се събират отново. Към Юън Макгрегър, Робърт Карлайл, Дани Лий Милър, Юън Бремнър… този път се присъединява българската актриса Анжела Недялкова. А продължението стига и до гара Подуяне.

t2-trainspotting

Джони Лий Милър, Юън Макгрегър и Анжела Недялкова в „Трейнспотинг 2“


* Ден след публикацията на текста премиерната дата на „Трейнспотинг 2“ бе променена на 17 февруари от разпространителите на филма за България „Александра филмс“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах