Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Гари Олдман оплю Холивуд, презря хората на културата

Крият се зад роли, за да кажат неща, които не смеят да изрекат от свое име, твърди актьорът

„Политическата коректност е пълна глупост, крайно време е да престанем да я размахваме като ръжен", твърди Гари Олдман. - Гари Олдман оплю Холивуд, презря хората на културата

„Политическата коректност е пълна глупост, крайно време е да престанем да я размахваме като ръжен", твърди Гари Олдман.

Актьорът Гари Олдман заяви, че „политическата коректност е глупост” в цветущо интервю пред американското издание на сп. „Плейбой“. Англичанинът защити антисемитските изказвания на Мел Гибсън и Алек Болдуин, който нарече папарак „п…ст”. Не спести и отношението си към либерален Холивуд.

В интервюто 56-годишният актьор заявява, че е крайно време хората да престанат да се опитват да бъдат „политически коректни”. „Това е пълна глупост и е крайно време всички да престанат да я размахват като някакъв ръжен. Преодолейте го. Когато арестуваха Мел Гибсън за това, че пиян обижда евреите, всички направиха голяма работа от случая. Не говорим ли всички това, което си мислим понякога?! Всички сме ш…и лицемери. Все едно полицаят, който го арестува, никога не е казвал „негър” или „евреин”?!“

Гибсън беше арестуван през 2006 г. в Малибу заради шофиране под влияние на алкохол. По време на ареста той отправил антисемитски изказвания, обвинявайки „евреите, които са виновни за всички войни по света”.

„Мел Гибсън е в град, който се управлява от евреи, и казва нещо, което не му прави услуга. Думите му всъщност хапят ръката, която го храни. Но на кого му пука – на него повече пари от техните не му трябват, той си има достатъчно”, продължава с обясненията си Олдман.

Актьорът от „Черният рицар” защити и Алек Болдуин, който през ноември нарече един папарак, причакващ го пред дома му, „п…ст”. „Изобщо не обвинявам Алек. Някакъв тип го причаква пред дома му и се опитва да го снима без негово позволение. Та онзи го е преследвал! Вместо да порицават Алек, трябва да се замислят какво поощряват за правилно в обществото, в което живеем!“

Олдман не крие презрението си към хора на културата, които се „крият зад комедията и сатирата, за да казват неща, които по принцип не смеят да изрекат от свое име, защото не са толкова политически коректни.

Актьорът не пощади и „Оскарите”: „Ако не си гласувал за „12 години робство”, значи си расист. Имам определени виждания и мнения, които по-голямата част от Холивуд не споделя. Това обаче не ме прави нито фашист, нито расист”.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg