Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Гъските спасиха Рим

Стопкадър от репортаж на руската държавна телевизия „Россия 24“, в който се съобщава, че в украинска лаборатория са разработили специално биооръжие - бойни гъски, които унищожават руски самолети. - Гъските спасиха Рим

Стопкадър от репортаж на руската държавна телевизия „Россия 24“, в който се съобщава, че в украинска лаборатория са разработили специално биооръжие - бойни гъски, които унищожават руски самолети.

България е непоколебим член на НАТО и Европейския съюз. Затова, като верни съюзници и героичен народ, милеещ за правда и свобода, по хамлетовски се питаме: „Да пратим или да не пратим военна помощ на Украйна?“. Политиците мъдро отсичат: „Да не пратим, че да не патим!“. И храбро и свободолюбиво решават вместо оръжие да се пратят дрънкалки за бебетата, бастуни за бабетата, захарни петлета за децата, пилички за нокти за майките и гребенчета за мустаци за бащите.

Новият политически проект „Гъските спасиха Рим“, вдъхновен от историята, предлага гениален отговор на дилемата „Да патим или да не патим?“. Той настоява България да прати на Украйна не само захарни петлета, бастуни и гребенчета, но и един милион възглавници с гъши пух. Възглавницата създава удобство за главата като спиш и за задните части като седиш. Така дилемата „Да пратим или да не пратим?“, която би ни противопоставила на нашите братя-освободители руснаците, се преобразува в дилемата „Под глава или под дирник?“. И докато нашите братя-освободители се потят над този въпрос, нашите братя украинците прочитат скритите във възглавниците упътвания за ползване и – пуха-буха! пуха-буха! – почват да млатят руснаците с възглавниците. Вместо с ракети, самолети и танкове украинците сразяват врага в безпощаден бой с възглавници! Гъските спасяват Украйна, както са спасили и Рим!

Така, по соломоновски, България хем не праща оръжие на Украйна, хем ѝ праща най-страшното оръжие, което ѝ донася победата, хем, както изтъкнахме в началото, доказва, че е непоколебим член на НАТО и Европейския съюз.


Източник: в. „Стършел“

А този репортаж на руската държавна телевизия „Россия 24“ вече не е шега:

https://youtu.be/o1geM7ulbCE

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg