Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

ГДБОП привикали мъж за заплаха към Борисов във Фейсбук?

Антимафиотите не коментират официално дали информацията е истина

    „Борисов, времето ти свършва, идва времето на народната любов с пушки и сопи“ – заради такъв пост е бил привикан мъж в ГДБОП, твърди самият той. Снимка: БГНЕС - ГДБОП привикали мъж за заплаха към Борисов във Фейсбук?

„Борисов, времето ти свършва, идва времето на народната любов с пушки и сопи“ – заради такъв пост е бил привикан мъж в ГДБОП, твърди самият той. Снимка: БГНЕС

Мъж е бил привикан от ГДБОП заради публикация във Фейсбук? Тази новина, чийто източник е въпросният потърпевш, се споделя упорито в последните часове в социалните мрежи. Според разказа на Васил Коцев от София от ГДБОП го извикали заради негов пост, който приели като застрашаващ живота на премиера Бойко Борисов:

„Борисов, времето ти свършва, идва времето на народната любов с пушки и сопи“.

В управлението на дирекцията Коцев бил накаран под диктовка да напише първо, че не смята да убива министър-председателя, а след това и че се разкайва за думите си.

Официално потвърждение или опровержение от ГДБОП няма. Пред „Дневник“ ръководителят на дирекцията Ивайло Спиридонов е отказал коментар:

„Съжалявам, не мога да коментирам нищо, когато дойде време, ще излезе съобщение от пресцентъра. Нищо не мога да кажа“.

На допълнителен въпрос дали е практика на антимафиотите да привикват хора заради публикации в социалните мрежи, Спиридонов лаконично е заявил „не“.

Иначе, Васил Коцев разказва, че около обяд вчера (вторник) се прибрал в дома си и се натъкнал на антимафиотите, които му обяснили, че не е задържан, а го викат като свидетел. Когато не му предоставили документ, въз основа на който ще го разпитват, полицаите попълнили призовка веднага, продължава Коцев.

Той определя униформените като „крайно любезни“, с които говорил „съвсем приятелски“. По-късно в управлението го разпитали дали е писал през април подобна заплаха срещу Бойко Борисов във Фейсбук. На въпроса защо го е направил, Коцев отвърнал, че „България е свободна страна и всеки може да пише каквото иска във Фейсбук“.

След това и трябвало да се подпише, че не иска да убива Борисов. Бил пуснат след около час, според собствения му разказ.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90