Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Географски карти с нови граници продават в Русия

Държавната граница на Руската федерация според тях е на 165 км от Одеса

Скрийншот от сайта „Озон“ - Географски карти с нови граници продават в Русия

Скрийншот от сайта „Озон“

В Русия вече се продават географски карти с нови граници, съобщава „Медиалийкс“. В онлайн магазина „Озон“ се предлагат нови карти с държавните граници на Руската федерация, в които са включени Луганската, Донецката, Херсонската и Запорожката области на Украйна. Преди това руската търсачка „Яндекс“ в онлайн картите си започна да показва двете държави без никакви граници помежду им.

Според атласа в „Озон“ новата руска граница минава на 165 км от Одеса.

Представител на официалния руски Център по картография е заявил, че официалният макет на новите държавни географски карти все още е в разработка, а предлаганите в онлайн магазина карти са приблизително точни. Предполага се, че с хода на военните действия в тях могат да бъдат внесени допълнителни изменения, които ще бъдат одобрени от Държавния регистър на Русия.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90