Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Георги Господинов: Аз и моята история

Георги Господинов е жури на конкурса за есе "Аз и моята история". - Георги Господинов: Аз и моята история

Георги Господинов е жури на конкурса за есе "Аз и моята история".

Всеки от нас има своята история. Тя е много лична, като името ни, само че е по-дълга, малко объркана и често невидима. Понякога самите ние не искаме да я знаем и я крием от себе си и от другите.

Това, което четеш, е покана да разкажеш своята лична история. Много е просто и много сложно. Може да е историята на целия ти живот досега, ако успееш да я събереш на няколко странички. Но може да е и само една конкретна история, която ти се е случила и никога няма да я забравиш. Най-хубавата или най-тъжната от всички. Тази история може да е трудна за разказване. Като например какво си мислиш вечер, преди да заспиш? Какво най-много си искал да ти се случи? Какво те е разсмяло и разплакало? Коя случка ще помниш цял живот?

Ще го кажа тихо – иска се голяма смелост да разказваш такива неща.

Колкото повече разказваме личните си истории, толкова шансовете да се срещнем с други свестни хора се увеличават.
Кръстили сме този конкурс „Аз и моята история”. Вярваме, че можеш сам да промениш историята на своя живот. Дори да изглежда най-тъжната и самотна история. И първото условие за това е да се опиташ да я разкажеш. Най-напред на самия себе си, после и на другите. Ако знаехме по-добре историите на хората, които срещаме, светът със сигурност щеше да бъде друг, по-добър.

Всяка история ще бъде прочетена от нас, а най-добрите ще бъдат публикувани и прочетени от много хора. Ще стигнат до читатели, които никога не си срещал. Тези, които са ни развълнували най-силно, ще получат награди. Нека историята бъде кратка, около 3 страници, на компютър или на лист хартия. Да е вълнуваща, истинска, обикновена или извънредна, със случка или не. Това ще е твоята история и ние страшно искаме да я чуем. За всички ни е важно. Сега е твой ред. Чакаме история до 24 август 2014 г. на имейл адрес me.and.my.story.2014@gmail.com или я изпрати написана на хартия в ценралата на Държавна агенция за закрила на детето в гр. София, ул. „Триадица” №2, от където ще я вземем лично.

Текст на Георги Господинов към бъдещите участници в конкурса за есе „Аз и моята история“ между децата от социални домове. Текстове се приемат до 24 август.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90