Софийска филхармония МЕГАБОРД

Георги Господинов: Битката е между вчера и утре

Авторът на „Времеубежище” коментира вандалския акт срещу сградата на ЕП

Привърженици на „Възраждане” заляха с червена боя сградата на Европейския парламент в София. Снимка: Иван Шишиев/„Етюдите на София” - Георги Господинов: Битката е между вчера и утре

Привърженици на „Възраждане” заляха с червена боя сградата на Европейския парламент в София. Снимка: Иван Шишиев/„Етюдите на София”

Привърженици на радикалната партия „Възраждане” извършиха вчера вандалска акция срещу сградата на Европейския парламент в София, като я заляха с червена боя. Това предизвика множество негативни реакции сред обществеността и окончателно демаскира парламентарно представената радикална антиевропейска партия.

Поругаването на сградата на ЕП бе осъдено от Европейската комисия. Реагира и писателят Георги Господинов, който видя във вандалската акция резонанс от посланието, кодирано в номинирания за „Букър” роман „Времеубежище”.

Миналото е излязло от миналото… Чух и четох какво е ставало вчера у нас. Не ме учудва, писал съм роман по темата. Само е тъжно, че докато ние от едната страна умно се избиваме помежду си, онези от другата страна пердашат направо и няма да ни изчакат да си кажем за цивилизационния избор. А той е такъв. Битката е между вчера и утре, между Европа и Русия, между паметта и забравата. Миналото да остане в миналото”, написа във фейсбук Господинов.

Снимка: Иван Шишиев/„Етюдите на София”

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах