POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Георги Господинов чете в нова литературна къща в София

Културното пространство на столицата стартира със серия от среща с писатели

Много ще се радвам, ако Софийската къща за литература и превод стане част от легендата за града ни, казва Господинов. - Георги Господинов чете в нова литературна къща в София

Много ще се радвам, ако Софийската къща за литература и превод стане част от легендата за града ни, казва Господинов.

Квартално четене и свободни разговори с един от най-популярните съвременни български писатели – Георги Господинов, ще се проведе в неделя (14 юни) от 17 часа в столичния комплекс „Изток“. Там, на ул. „Латинка“ 12, се намира новооткритото културно пространство на София – Къщата за литература и превод.

Участието в четенето и в разговора е безплатно, но местата са ограничени. За това и организаторите от Къщата молят зрителите да заявят желанието си да се включат предварително – чрез имейл на info@npage.org или на телефон 0886 116 088.

„Много ще се радвам, ако Софийската къща за литература и превод стане част от легендата за града ни, защото писателите освен всичко друго, работят и това. А когато в квартала има такава къща с писател, той (кварталът) се превръща в история или роман“, казва Господинов преди събитието.

Така изглежда къщата на ул. „Латинка“ 12.

Така изглежда къщата на ул. „Латинка“ 12.

Четенето на автора всъщност е откриващото събитие на Дните на отворените врати в къщата в „Изток“ – под надслов „Литературни латинки“.

Те ще продължат с „Направи си сам приказка“ със Зорница Христова (11,00-12,00 часа на 18 юни, четвъртък), „Как се чете комикс, как се прави комикс“ с Антон Стайков (15,00-18,00 часа на 19 юни, петък), „Имало едно време“ с Присила Хау (11,00-12,00 на 20 юни юни, събота) и „Запознай се с деца от цял свят“ с Петя Кокудева (11,00-12,00 на 21 юни, неделя).

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС