POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Георги Господинов и „Бийтълс“ в Сфумато

Спектакълът „Възхвала на колебанието“ ще се играе два пъти на 24 април

„Възхвала на колебанието” е представление за участта на българина от времето на прехода.  - Георги Господинов и „Бийтълс“ в Сфумато

„Възхвала на колебанието” е представление за участта на българина от времето на прехода.

„Възхвала на колебанието“ – представление на Маргарита Младенова в Сливенския театър по текстове на Георги Господинов – гостува на столична сцена в „Сфумато“. Спектакълът ще се играе два пъти в петък (24 април) – от 17 и от 19 часа.

„Възхвала на колебанието” е представление за участта на българина по време на прехода. За човека, който вече 25 години се съпротивлява на превръщането му в „електорална единица”; пази в паметта си трепетите, мечтите, мислите и вълненията на своето лично битие, които очертават човешкото му пространство, достойнството му на „свят в света”.

Вдъхновени от ранната поезия и късната проза на Георги Господинов, заредени от вечните „парчета” на „Бийтълс”, шестима млади актьори в творчески сговор и доверие към зрителя водят своята артистична битка срещу о-без-човечаването на живота.

В ролите влизат Таня Йоргова, Деница Даринова, Десислава Касабова, Ивайло Гандев, Димитър Костадинов, Добромир Цветков, Михаил Илийков.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90