Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Георги Господинов и Радослав Парушев в Литературните понеделници през ноември

Литературен клуб „Перото“. Снимка: Орлин Огнянов/НДК - Георги Господинов и Радослав Парушев в Литературните понеделници през ноември

Литературен клуб „Перото“. Снимка: Орлин Огнянов/НДК

Елена Алексиева, Георги Господинов, Емил Андреев и Радослав Парушев са предстоящите гости на Литературните понеделници в Клуб „Перото“. Те ще се срещнат с публиката си през ноември за „разговор за литературата и живота наоколо“.

На 2 ноември пред читателите ще излезе Елена Алексиева, носител на награда „Перото“ за 2019 г. за романа „Свети Вълк“. За него Елена Алексиева казва, че е създала образ на човек, донякъде луд, донякъде не съвсем, който променя целия свят около себе си.

Следващата литературна среща ще бъде на 9 ноември – в „Перото“ ще гостува Георги Господинов. Най-новият му роман „Времеубежище“ покрива всички теми, по които и преди е работил, но този път с повече мрак, с повече хумор, с по-дълбок поглед върху прехода от младостта към старостта, върху спорните понятия за нормалност.

На 16 ноември сцената на „Перото“ ще посрещне Емил Андреев, носител на приза „Най-добър български роман“ за 2005 г. за „Стъклената река“.

„Късият разказ е сложно и трудно нещо за писане. Разказът трябва да върви гладко и интересно и да дава на читателя хем съпричастност, хем информация“, казва той, обсъждайки една от вероятните теми на срещата с читателите.

На 23 ноември е Литературният понеделник на Иво Сиромахов.

В последната среща за месеца, на 30 ноември, писателят под прожекторите в „Перото“ ще бъде Радослав Парушев. Творческата му биография включва сборниците с разкази „Никоганебъдинещастен”, „Project Gigamono”, „Животът не е за всеки”, „Смъртта не е за всеки“ и „Само за напушени”. Не по-малко предизвикателни са и романите му – „Преследване”, „Project Dostoevski”, „Отвътре”. Последната му книга „Изнасилени от чудеса: неоторизирана биография на Ийгълс оф Детметал“ разказва за рокендрол, наркотици, свобода, любов, приятелство и престъпление на ислямисти, нарочили фенове на метъл музиката.Вижте още: БЕЗПЛАТНА ЗНАМЕНИТОСТ ЛИ Е БЪЛГАРСКИЯТ ПИСАТЕЛ?

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах