Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Георги Господинов лекува в психиатрията

Писателят ще разговаря с пациенти в Александровска болница във вторник

Пациентите, техните близки и лекарите ще могат да се запознаят лично с един от най-актуалните съвременни български писатели – Георги Господинов. - Георги Господинов лекува в психиатрията

Пациентите, техните близки и лекарите ще могат да се запознаят лично с един от най-актуалните съвременни български писатели – Георги Господинов.

И думите лекуват. Под този надслов писателят Георги Господинов ще се срещне с пациенти в психиатричната клиника на Александровска болница във вторник от 11 часа. Това съобщават от лечебното заведение, цитирани от БТА.

Пациентите, техни близки и лекарите ще могат да се запознаят лично с един от най-актуалните съвременни български писатели, да чуят текстове от романа му „Физика на тъгата“. Те ще разберат повече за работния му процес, за него самия и да представят себе си. Разговорът ще обърне внимание и по-широки въпроси – като общуването ни с околните и лечебната сила на словото по принцип.

Част от програмата за психосоциална рехабилитация в клиниката към Александровска болница е именно литературният клуб. Срещата с Георги Господинов във вторник е по повод Международния ден на психичното здраве на 10 октомври.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС