Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Георги Господинов на живо след Букъра на Панаира пред НДК

Кои писатели планират срещи със своите читатели за автографи

Всеки почитател на Георги Господинов ще може да го види на живо в сряда на Панаира на книгата пред НДК. Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков  - Георги Господинов на живо след Букъра на Панаира пред НДК

Всеки почитател на Георги Господинов ще може да го види на живо в сряда на Панаира на книгата пред НДК. Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков

Георги Господинов ще се срещне на живо с читателите си в сряда, 31 май, от 18 часа, в шатрата на издателство „Жанет 45“ по време на Пролетния панаир на книгата. Събитието ще се проведе от 29 май до 4 юни в градината пред НДК.

Много български писатели са планирали подобни срещи със своята публика. Повечето от тях ще се провеждат в шатрите на издателствата, но някои ще бъдат в специално определения Литературен кът в рамките на панаирното пространство като част от програмата на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи.

В понеделник, 29 май, издателство „Сиела“ е поканило авторката си Юлия Спиридонова в 18 часа. По същото време писателят Христо Карастоянов ще раздава автографи върху новата си книга „Петият вагон“ на щанда на „Жанет 45“.

Във вторник, 30 май, от 17 ч. в шатрата на „Сиела“ ще бъде Радослав Бимбалов, който ще представи новия си роман „Екстазис“. Двама от авторите на „Жанет 45“ ще се появят в 18 (Петър Чухов) и в 19 (Виолета Кунева). „Лист“ ще представи томчето „Хиатус“ от Георги Борисов и Анатолий Корольов в книжарница „Гринуич“ същия ден от 18 ч.

Сряда, 31 май, ще бъде един от най-посетеният от писатели дни. В 17 ч. „Сиела“ ще представят Теодора Димова. В 18 ч. на щанда на „Жанет 45“ се очаква навалица от желаещи да видят носителя на наградата „Международен Букър“ Георги Господинов. Също в 18 ч. Едвин Сугарев, Ирен Петрова, Александър Арнаудов ще бъдат в шатрата на издателство „Знаци“. Щандът на издателство ICU ще посрещне в 18 читателите на Теодора Радева, а в 19 – на Катерина Стойкова. В 19 в Литературния кът автографи върху новата си книга „Тайните на писането“ (изд. „Просвета“) ще дава Олга Николова.

В четвъртък, 1 юни, в 18 ч. авторката на документалния роман за Никола Вапцаров „Оловна тишина“ Ивайла Александрова ще бъде на щанда на „Жанет 45“. Час по-късно Иво Сиромахов ще се срещне с читатели в шатрата на „Сиела“ с новия си роман „Бай Тошо“.

В събота, 3 юни, старт още сутринта дават „Сиела“ със Захари Карабашлиев от 11 ч. По същото време Петя Кокудева ще бъде при издателите си от „Жанет 45“. Почитателите на поезията на Маргарита Петкова ще могат да се срещнат с нея в шатрата на издателство „Изида“ в 12 ч. В същото време при „Жанет 45“ ще бъде Бойка Асиова. В 14 ч. Камелия Кучер ще раздава автографи на щанда на „Хермес“. От 16 до 19 ч. в шатрата на „Жанет 45“ ще се представят един след друг Иванка Могилска, Елена Алексиева, Емануил Видински и Цветозар Цаков.

В неделя, в последния панаирен ден, издателство „Хермес“ е осигурило за читателите среща с академик Владимир Зарев.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90