Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Георги Господинов – поет на юни в Столична библиотека

Авторът представя „От Лапидариум до Там, където не сме и нататък“

На 21 юни Георги Господинов ще чете своя поезия пред ценители в Столичната библиотека. Снимка: Дафинка Стоилова - Георги Господинов – поет на юни в Столична библиотека

На 21 юни Георги Господинов ще чете своя поезия пред ценители в Столичната библиотека. Снимка: Дафинка Стоилова

Юни наближава своя край, но ще финишира с поезията на Георги Господинов. Той бе обявен за поет на месеца в Столична библиотека и на 21 юни почитателите му могат да го видят и чуят на живо в Литературния клуб на площад „Славейков“ № 4. За Господинов ще говори друг поет – Иван Ланджев – а авторът лично ще прочете пред публиката свои стихове.

Георги Господинов става популярен първо със стихосбирките си през 90-те години – „Лапидариум” (1992) и „Черешата на един народ” (1996). Следват „Писма до Гаустин” (2003), а по-късно трите книги са събрани в антологията „Балади и разпади” (2007). Най-новата му книга е отново поетическа – „Там, където не сме” (2016). Преведени на различни езици, негови стихове влизат в световни сборници. Върху поезията му са създадени спектаклите „Апокалипсисът идва в 6 вечерта“, „Възхвала на колебанието”, „Чета Елиът, слушам Бийтълс”.

Големите успехи на световната литературна сцена идват за Господинов с романа „Физика на тъгата”. Но както отбелязват някои, Георги Господинов е поет, дори когато пише проза.

На 21 юни в Столична библиотека читателите могат да се запознаят с всички негови книги, излезли дотук.

Вижте още: ГЕОРГИ ГОСПОДИНОВ: ВСИЧКО НА ТОЗИ СВЯТ Е ЖИВО И ГО БОЛИ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90