Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Георги Лозанов дебютира с токшоу

„Необичайните заподозрени“ ще дава трибуна на коментатори извън кръга на дежурните, въртящите се из всички студиа гости

Георги Лозанов ще представя в студиото теми, пренебрегвани в останалите медии. Снимка:  Bulgaria ON AIR - Георги Лозанов дебютира с токшоу

Георги Лозанов ще представя в студиото теми, пренебрегвани в останалите медии. Снимка: Bulgaria ON AIR

Нетрадиционни, понякога и чудати гледни точки към ежедневието ще представя Георги Лозанов в свое обзорно предаване. Медийният експерт, бивш председател на Съвета за електронни медии, дебютира като водещ на токшоу в ефира на Bulgaria ON AIR. „Необичайните заподозрени“ тръгва на 22 януари и ще се излъчва на живо всяка неделя от 19 ч.  

Лозанов ще търси важни, но медийно неексплотирани теми от сферата на политиката, изкуството, науката, медиите, градската среда, социалния живот, човешките права, публичното поведение. Ефектът на „пост-истината“ в новинарския поток ще бъде често дискутиран в шоуто. Във всяко издание водещият ще има авторски коментар по най-важните теми от седмицата.

„Редакционна политика на Bulgaria ON AIR е попътна на една стара моя амбиция, неосъществена досега поради друг тип ангажименти – да издирвам и давам трибуна на гласове и идеи, които поради екстравагантността си, полемичността си или инерции в мисленето трудно получават публичен достъп – казва Георги Лозанов. – Струва ми се, че не съм сам в усещането си за нещо недоизказано, което може да се окаже по-важно от казаното. Предаването ще се вслушва именно в него. Ще търси скритите резерви на журналистиката, с които тя да се защити от нарастващите обвинения, че заобикаля истината, че традиционните медии са неспособни да се справят със ситуацията на „пост-истина”, предизвикана от липсата на правила в интернет. Години наред съм се опитвал да налагам правила в медиите като съм следял дали другите ги спазват, сега дойде време сам да покажа как се прави това.“

В „Необичайните заподозрени“ Лозанов ще дава трибуна на коментатори извън кръга на дежурните имена, въртящи се из всички студиа в ефира – но не и свързаните с „жълтата“ журналистика. Критерий за избора на гостите ще бъде нетрадиционната им гледна точка.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах