Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Георги Лозанов подаде оставка като председател на СЕМ

Напуска медийния регулатор в знак на отказ да гласува регистрацията на телевизия „Пик“

Снимка: Румен Добрев, „Площад Славейков“ - Георги Лозанов подаде оставка като председател на СЕМ

Снимка: Румен Добрев, „Площад Славейков“

Георги Лозанов е подал оставка като член и като председател на Съвета за електронни медии на заседанието на регулатора днес, съобщава „24 часа“. Причината за решението му е, че не е искал да участва в гласуването на регистрацията на телевизия „Пик“. Новината бе потвърдена от изявление на Лозанов, публикувано на сайта на СЕМ.

Оставката ще бъде гласувана в Съвета на следващото заседание – на 1 март. Днес тримата други присъствали членове на медийния регулатор са гласували по точката с телевизия „Пик“ с мотива, че по закон не могат да я откажат, пише още електронното издание на ежедневника.

Телевизионна програма – наречена в Закона за радиото и телевизията „медийна услуга“, която ще се разпространява по кабел и сателит, подлежи единствено на регистрация от СЕМ, а не на разрешение от страна на Съвета. Членовете могат да откажат да я регистрират само ако забележат нередности в попълнените документи – при телевизия „Пик“ такива нередности липсват.

Петият член на СЕМ не е присъствал на заседанието заради пътуване в чужбина.

Вижте още: ГЕОРГИ ЛОЗАНОВ ЗА ОСТАВКАТА: НЯМАМ ДРУГ ИЗХОД, ПРОГОНЕН СЪМ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90