Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Германия изтегля изложба от Третяковската галерия

Трябвало е да завърши на 13 март

Люси + Хорхе Орта, „Антарктическо село – Без граници“, 2007 г. Снимка: Третяковска галерия - Германия изтегля изложба от Третяковската галерия

Люси + Хорхе Орта, „Антарктическо село – Без граници“, 2007 г. Снимка: Третяковска галерия

Германия поиска предсрочно затваряне на изложбата „Многообразие. Единство. Съвременното изкуство на Европа. Берлин. Москва. Париж“, която е изложена в държавната Третяковска галерия в Москва от 23 ноември и трябваше да продължи до 13 март, съобщава сайтът „Медуза“.

Изложбата бе едно от събитията от програмата на годината на Германия в Русия и се организира с помощта на посолството на Германия в Москва. В Третяковската галерия бяха показани около 200 творби на европейски художници от различни страни – Герхард Рихтер, Моника Бонвичини, Мона Хатум и др.

В описанието на изложбата беше казано, че тя „демонстрира жизнената сила и многообразието на съвременното изкуство от момента на падане на Желязната завеса до наши дни и подчертава значимостта на междукултурния диалог във времена на политическа неопределеност“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах