Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Германия връща на България незаконно изнесени антики (снимки)

Все още липва описание на предметите, които ще бъдат върнати в България. Снимка: Министерство на културата - Германия връща на България незаконно изнесени антики (снимки)

Все още липва описание на предметите, които ще бъдат върнати в България. Снимка: Министерство на културата

Находки, придобити при нелегални разкопки в България и незаконно изнесени от страната, са заловени при опит за продажба в Германия, съобщава Министерството на културата. Днес министър Боил Банов е на посещение в Берлин, където се очаква културните ценности да ни бъдат върнати.

Предметите са били задържани при опит да бъдат продадени на пазара на антики. Акцията е протекла съвместно между българските и германските служби. Със съдействието на Федералното правителство и на посолството на България в Германия, артефактите ще бъдат върнати у нас.

Някои от заловените артефакти:

Снимка: Министерство на културата

Снимка: Министерство на културата

Снимка: Министерство на културата

Снимка: Министерство на културата

Снимка: Министерство на културата

Снимка: Министерство на културата

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах