VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Германия връща на България незаконно изнесени антики (снимки)

Все още липва описание на предметите, които ще бъдат върнати в България. Снимка: Министерство на културата - Германия връща на България незаконно изнесени антики (снимки)

Все още липва описание на предметите, които ще бъдат върнати в България. Снимка: Министерство на културата

Находки, придобити при нелегални разкопки в България и незаконно изнесени от страната, са заловени при опит за продажба в Германия, съобщава Министерството на културата. Днес министър Боил Банов е на посещение в Берлин, където се очаква културните ценности да ни бъдат върнати.

Предметите са били задържани при опит да бъдат продадени на пазара на антики. Акцията е протекла съвместно между българските и германските служби. Със съдействието на Федералното правителство и на посолството на България в Германия, артефактите ще бъдат върнати у нас.

Някои от заловените артефакти:

Снимка: Министерство на културата

Снимка: Министерство на културата

Снимка: Министерство на културата

Снимка: Министерство на културата

Снимка: Министерство на културата

Снимка: Министерство на културата

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg