Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Герои на нашето време

Прелет над печата

Наблюдаваме как ямболският примитив Динко отново е в челото на печатния хитпарад - този път вадел с голи ръце  учителки от катастрофирал автобус. - Герои на нашето време

Наблюдаваме как ямболският примитив Динко отново е в челото на печатния хитпарад - този път вадел с голи ръце учителки от катастрофирал автобус.

Хероите, за да са херои, трябва да се показват регулярно по медиите.

Наблюдаваме как ямболският примитив Динко отново е в челото на печатния хитпарад. „Монитор“ се трогва до сълзи от новата му акция: „Ловецът на бежанци… спасява ранени при катастрофа учители“. „24 часа“ посвещава на бг супермена едромащабен героичен репортаж под заглавие: „Динко Вълев първо вадил ранени учителки от автобуса, после свалил и акумулатора, за да не се взриви“. Собствен почерк в изграждането на драматизъм внася „Стандарт“: „Динко чупел стъкла, за да вади ранени учители“. Като в смесица на чалга текст от 90-те и дописка в „Работническо дело“ от по-рано органите упоително разказват как героят пътувал в бял мерцедес и т.н., по-добре да спестим подробностите на читателите на „Сега“ – така или иначе все отнякъде са им ги сервирали, дори да не са ги поръчвали.

Като всеки май, на мода са и други хора от народа – 18-19-годишни симпатяги и келеши, придобили гражданственост като абитуриенти. „Изоставеният от съучениците си Кристиян: Наричаха ме предател, защото не бягах от час“, хълца „Телеграф“, прегърнал унижения и оскърбения. В новите капиталистически реалии за разнообразие мизерабълът е и беден, но горд: „Отказал да му платят бала от обида“. „24 часа“ му предписва светло бъдеще: „Партии ухажват зарязания под дъжда абитуриент“. „За кого по-напред да плаче България“ – не пропуща обаче газетата да се включи и в общите окайни трели. А то като се замислиш, си е жива екзотика да идеш на бала с метро! С кабриолет и баба знае.

Останалите герои на сергията са N-та серия: „Лидерите на Г-7 се сащисали от Тръмп“ („Труд“), „100 полицаи налазиха село Галиче“ – арестували символа на родния преход Ценко Чоков (пак там), „Мистерии около Вангелия“ („Стандарт“, поощрен от нов руски сериал), „Мераклия за ракия се попари с джибри“ (ох!).

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

А баш героят мрачно БоБоти: „Сега не е време за избори“ . Но и с лъх на оптимизъм („24 часа“):

„Сънародници в чужбина, правата ви са защитени!“


Източник: в. „Сега“

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах