Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Героично изпращане за Хенри Кавил във „Вещерът 3“

Обрат в персонажа на Гералт бележи сбогуването на актьора със сериала

Третият сезон на „Вещерът“ ще тръгне през лятото на 2023 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Героично изпращане за Хенри Кавил във „Вещерът 3“

Третият сезон на „Вещерът“ ще тръгне през лятото на 2023 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хенри Кавил ще бъде героично изпратен в последния си сезон във „Вещерът“, съобщават от екипа на сериала. Актьорът обяви през октомври, че третият сезон е последният, в който ще влезе в образа на Гералт от Ривия, и в следващите епизоди на сериала ще бъде заменен от Лиъм Хемсуърт в главната роля.

Третият сезон на „Вещерът“ тръгва през лятото на 2023 г. и ще изпрати Кавил „по възможно най-героичния начин“, уверява създателката на сериала Лорън Шмид Хисрич в интервю за „Ентъртейнмънт Уийкли“. Сценарият не е писан с идеята за сбогуване с актьора, но фентъзи драмата все пак ще предложи подобаващо изпращане.

„Хенри е дал много на сериала и ние искаме да почетем това по подходящия начин“, коментира Хисрич и разкрива подробности за развитието на персонажа на Цири в следващите епизоди: „Големият обрат за Гералт идва, когато се отказва от неутралитета си и е готов на всичко, наистина на всичко, за да защити Цири. За мен това е възможно най-героичното изпращане, въпреки че не бе писано с такава идея. Гералт ще бъде малко по-различен от това, което сме свикнали да виждаме. Той има нова мисия наум в началото на четвъртия сезон.“

Сезоните на сериала досега не следваха хронологично книгите на Анджей Сапковски, но в предстоящите епизоди читателите ще разпознаят ключови елементи от „Време на презрение“, четвърта книга от „Вещерът“.

„Разбира се, не всяка страница може да влезе, но „Време на презрение“ ни дава толкова екшън събития, сюжетни обрати и моменти, които определят героите и разкриват голямото зло – допълва Хисрич. – Има толкова много материал, че успяхме да движим сценария наистина, наистина близо до книгата.“

Новината, че Кавил ще се оттегля от „Вещерът“, дойде броени дни след изненадващата му поява като Супермен в сцената след финалните надписи на „Черния Адам“. Това доведе до предположения, че актьорът се е отказал от сериала на „Нетфликс“, за да се посвети пълноценно на супергеройската вселена на Ди Си. Съмненията обаче бяха разсеяни по-рано през месеца, когато Кавил изненадващо обяви, че няма да играе в следващия филм за Човека от стомана.

Попитана дали има възможност Кавил да поеме друга, по-малка роля във „Вещерът“, или да се включи в екипа зад камера, Хисрич не дава надежда:

„Към този момент не сме обмисляли подобно нещо“.

Вижте още: ХЕНРИ КАВИЛ С НОВА РОЛЯ ДЕН СЛЕД КАТО ЗАГУБИ СУПЕРМЕН

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС