POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Героите на Украйна” 2 е новият адрес на руското посолство в Литва

Пощите на страната няма да доставят писма с друг или с неправилно изписан адрес

Снимка: Профил във Фейсбук на кмета на Вилнюс - „Героите на Украйна” 2 е новият адрес на руското посолство в Литва

Снимка: Профил във Фейсбук на кмета на Вилнюс

„Героите на Украйна“ ще пише върху визитките на руското посолство във Вилнюс. Това съобщи с пост във Фейсбук кметът на града Ремигиус Шимашиус. Безименната досега улица, на която се намира посолството на Русия в Литва, ще бъде наречена „Героите на Украйна“. Вече са задействани процедурите за промяната на адреса.

Кметът е говорил и с министъра на съобщенията на Литва Мариус Скуоджис, който го е уверил, че литовските пощи няма да доставят писма в посолството, ако адресът не е правилно изписан.

„Визитната картичка на всеки служител на руското посолство вече ще трябва да почита украинските герои. Всеки, който пише писмо до посолството, ще трябва да мисли както за руската агресия, така и за героите на Украйна“, пише д-р Шимашиус във Фейсбук.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС