Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Гладиатор през Втората световна война? А в Пентагона?

Ридли Скот смята, че има как да върне героя на Ръсел Кроу към живота

Ръсел Кроу в „Гладиатор“. За 17 години филмовият боец се е променил значително. - Гладиатор през Втората световна война? А в Пентагона?

Ръсел Кроу в „Гладиатор“. За 17 години филмовият боец се е променил значително.

Един ден „Гладиатор II” може да стане реалност. Наистина. Идеята за продължение на спечелилия „Оскар” за най-добър филм за 2001 г. „Гладиатор” не е нова, но винаги е била по-скоро нещо като невъзможна мечта, пише „Индипендънт“.

Според режисьора Ридли Скот това не е така. По време на предаване за новия си проект „Пришълецът: Завет” той казва, че идеята за „Гладиатор” е жива, макар че старият филм завършва със смъртта на главния герой, пълководеца Максим (бел. прев. – „Максимус” е неправилно на български), изпълнен от Ръсел Кроу.

„Знам как да го върна на екран – разкрива Скот. – Говорил съм с с хората от студиото и те също казваха, че той е мъртъв. Но има начин да го върнем. Не знам дали ще стане. „Гладиатор” беше заснет в 2000 г., така че Ръсел се е попроменил. В момента той е зает с нещо, но се опитвам да го привлека.”

Не е ясно дали Скот намеква за сценария, поръчан на Ник Кейв и отпаднал заради несъгласия с филмовото студио и тяхната идея за филма. Изглежда, че в оригиналната версия на сценария има доста странности.

Както изглежда, версията на Кейв разказва за Максим, който е върнат към живот от римските богове, за да се сражава срещу преследването на християните и след това – за пренасянето му в значими моменти от историята, включително Втората световна, Виетнамската война и днешния Пентагон.

Междувременно Скот пуска новия си филм „Пришълецът: Завет” по кината от 12 май.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg