Гласувайте: Културно събитие на годината

Читателите на „Площад Славейков“ определят най-важното за българската култура събитие на 2018-а

Петко и Пенчо Славейкови в последния си ден преди да отпътуват от площад „Славейков“ заради ремонта. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Гласувайте: Културно събитие на годината

Петко и Пенчо Славейкови в последния си ден преди да отпътуват от площад „Славейков“ заради ремонта. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Кое е най-значимото събитие в културата за даден период е трудно да се определи – най-малкото защото е въпрос на личен вкус за всеки зрител. Културата не е състезание, но целта на всяка публична проява е да събере колкото може повече зрители. Пълната зала, разбира се, не е гаранция за културната стойност на едно събитие – но празната зала е гаранция за неговия неуспех.

„Площад Славейков“ отново кани своите читатели да гласуват за „Културно събитие на годината“. С тяхна помощ  събрахме номинациите за най-важните прояви в културата, случили се през 2018-а – с участието на наши и чужди творци, както и на българи на световната арт сцена.

През 2017-а най-много гласове събра филмът на Виктор Божинов „Възвишение“, а през 2016-а – инсталацията „Плаващите кейове“ на Кристо.

За да намалим възможностите за манипулации, и тази година въвеждаме ограничение – от един компютър може да се гласува само веднъж: за пет предложения в „Културно събитие на годината“ и за пет за „Некултурно събитие на годината“.

Америка за България

Тъй като до края на 2018-а престоят да се случат още интересни събития, своевременно ще ги добавяме. Ще приемаме и Вашите предложения. Изпращайте номинациите на редакционния имейл: mail@ploshtadslaveikov.com или под публикацията в страницата на „Площад Славейков“ във Фейсбук.

Културно събитие 2018

Зареждане ... Зареждане ...

Некултурно събитие 2018

Зареждане ... Зареждане ...

(Бел. ред. – редът на номинациите е произволен.)

ДС