Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Главата на Ван Гог полетя (снимки)

Балонът е триизмерна реконструкция на автопортрета на художника

Когато е надут с горещ въздух, балонът е висок около 30 метра и тежи над 4 тона.  - Главата на Ван Гог полетя (снимки)

Когато е надут с горещ въздух, балонът е висок около 30 метра и тежи над 4 тона.

Балон с горещ въздух във формата на главата на Ван Гог обикаля света в рамките на мащабен проект на холандски експерти по въздухоплаване. Последната дестинация на зрелищното събитие бе в Малайзия, а атракцията вече мина през Филипините и Турция.

Балонът е триизмерна версия на картината „Автопортрет със сива филцова шапка“ на Винсент Ван Гог. За изработката му усилия са обединили прочутият майстор на балони с горещ въздух Дон Камерън и проф. Луис ван Тилбоу от музея на художника в Амстердам. За реконструкцията на задната част на главата е ползван пастелен портрет на Ван Гог, рисуван от Анри Лотрек.

Когато е надут с горещ въздух, балонът е висок около 30 метра и тежи над 4 тона. Общият му диаметър в най-широката част е 23 метра.

3

4

5

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg