POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Главно мюфтийство: Немислимо е невинни хора да бъдат мишени на смъртта

Българските мюсюлмани изказват искрени съболезнования по повод случилото се в Париж

Изповеданието изразява своята солидарност и съчувствие към целия френски народ и опечалените семейства. - Главно мюфтийство: Немислимо е невинни хора да бъдат мишени на смъртта

Изповеданието изразява своята солидарност и съчувствие към целия френски народ и опечалените семейства.

Актовете на насилие са неприемливи и дълбоко укорими, се казва в официална позиция на Главното мюфтийство в България за атентатите в Париж. От името на всички български мюсюлмани мюфтийството изказва искрени съболезнования по повод случилото се във френската столица в петък вечерта.

„Изповеданието изразява своята солидарност и съчувствие към целия френски народ и опечалените семейства, както и пожеланията си, за силно търпение, на семействата на загиналите“, посочват от религиозната институция.

Вижте пълния текст на изявлението от Главното мюфтийство:

От името на всички български мюсюлмани Главно мюфтийство на Мюсюлманското изповедание в Република България поднася най-искрени съболезнования по повод жестокия терористичен акт извършен във френската столица Париж на 13 ноември т.г.

Изповеданието изразява своята солидарност и съчувствие към целия френски народ и опечалените семейства, както и пожеланията си, за силно търпение, на семействата на загиналите.

Главно мюфтийство остро осъжда терористичните деяния нанасящи неизлечими рани на човешката цивилизация, остро компрометирайки световния баланс и стремеж за мирно съжителство. Неприемливи и дълбоко укорими са актовете на насилие, насочени срещу човечеството, независимо от религиозните, етническите и географските различия. Немислимо е погазването на правата на невинни хора, превръщайки ги в безпомощни мишени на смъртта.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС