Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Гледаме „Зимна приказка“ на Кенет Брана в София (видео)

Спектакълът, чието директно излъчване по киноекраните в Англия измести „Игрите на глада“ от първото място

Джуди Денч в сцена от „Зимна приказка“ на Кенет Брана. - Гледаме „Зимна приказка“ на Кенет Брана в София (видео)

Джуди Денч в сцена от „Зимна приказка“ на Кенет Брана.

Театралният спектакъл „Зимна приказка“, чието директно излъчване на киноекран измести най-новата серия от „Игрите на глада“ – „Сойка присмехулка – част 2” от първото място в британския боксофис, ще бъде показан и у нас. Шекспировата творба, направила театрална революция по екраните 400 г. след смъртта на Барда, тръгва на 18 февруари в столичното кино „Люмиер“. Единствено там ще бъдат излъчени 5 прожекции на постановката.

„Зимна приказка“ е продукция на театралната компания на Кенет Брана. Излъчването бе на живо в края на ноември 2015-а от лондонския театър „Гарик“. Прожекция на представлението тръгна в 520 киносалона в Обединеното кралство, както и в още 100 киносалона извън Великобритания – в Португалия, Испания, Канада, Малта и Германия. На 30 ноември постановката излезе и по американските екрани. През януари дойде ред на киносалони в Австралия и Северна Европа. А през февруари „приказката“ идва и у нас.

Датите, на които ще видим спектакъла в кино „Люмиер“, са 18 февруари (четвъртък) от 19 ч., 27 февруари (събота) от 13 ч., 28 февруари (неделя) от 15 ч., 7 март (понеделник) от 19 ч. и 9 март (сряда) от 19 ч.

Дължината на спектакъла е три часа, разделен е с антракт между първа и втора част. Цената на билета е 12 лв., за пенсионери и учащи – 10 лв.

Спектакълът е режисиран съвместно от Роб Ашфорд и Кенет Брана. Джуди Денч играе Паулина, а Брана влиза в образа на Леонт. Филмовата версия е режисирана от Бенджамин Карон, който наскоро работи заедно с Брана по сериала Wallander.

Следващото представление на актьора е „Ромео и Жулиета“, отново в театър „Гарик“. Спектакълът ще се играе от 12 май до 13 август тази година и ще бъде излъчен в кината през месец юли. В главните роли ще влязат Ричард Мадън (Роб Старк от „Игра на тронове“) и Лили Джеймс („Пепеляшка“ на Брана).

„Отдавна исках да се установя на едно място, да създам творчески дом, където да работя систематично, а не да участвам в еднодневни постановки“, обясни завръщането си в театъра неотдавна Кенет Брана.

„Искахме място, където интимният ни и естествен досег с Шекспир може да бъде чут, където хората да видят, че се отдаваме изцяло, но и където сцената е достатъчно голяма, за да ни даде качеството, което някои от тези пиеси изискват. Намерението ни е да играем с публиката“, допълва актьорът.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС