Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Глобиха хлебаря, отказал да продава хляб на гей хора в Русия

Заради тази табела собственикът на пекарната Антон Ипатов е глобен с 10 хиляди рубли (266 лв.). - Глобиха хлебаря, отказал да продава хляб на гей хора в Русия

Заради тази табела собственикът на пекарната Антон Ипатов е глобен с 10 хиляди рубли (266 лв.).

В Кемерово собственикът на местния магазин „Хляб от руска фурна от братя Ипатови” Антон Ипатов беше глобен с 10 хиляди рубли (266 лв.) за поставянето на табела с надпис „Забранено за п******и” на входа. Той беше признат за виновен в разпалването на омраза (член 20.3.1 от Кодекса за административните нарушения). Решението е публикувано в уебсайта на Централния съд в Кемерово, съобщава сайтът „Лента.ру“.

На процеса Ипатов обясни, че сам е поставил посочената табела и го е направил по лични причини. По думите му, той произвежда естествена храна и всичко неестествено му е чуждо.

„В тази връзка той не желае в неговия магазин да присъстват хора с нетрадиционна сексуална ориентация, което е посочил на табелата, поставена в магазина. Той смята, че такива хора могат да повлияят на неговите деца“, се казва в съдебното решение.

Експертизата е стигнала стигна до заключението, че надписът съдържа психологически и лингвистични признаци, унижаващи хората с хомосексуална ориентация като група индивиди, разграничени въз основа на сексуалните им предпочитания. Съдът е установил, че надписът въздейства активно върху хората, включително като унижава достойнството на лице или група лица на основание пол, раса, националност, език, произход, религия, както и принадлежност към социална група. В решението се уточнява, че магазинът е обществено място, посетителите на което могат да бъдат всякакви граждани, принадлежащи към различни социални групи.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Вижте още: РУСКИ ХЛЯБ ЗА ХОМОФОБИ: „ЗАМЕСЕН И ИЗПЕЧЕН БЕЗ УЧАСТИЕТО НА СОДОМИТИ“

През април стана известно, че отделът на Федералната антимонополна служба (ФАС) в Кемерово проверява хлебопекарната на братя Ипатови. Официалната причина за проверката бяха думите на един от собствениците на магазина, че техните конкуренти използвал отрови – от службата решиха, че подобни изявления нарушават Закона за защита на конкуренцията.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах